Špagety vongole
50 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 6gramůPetržel - nať
- 125mililitrůVíno bílé
- 800gramůRajčata
- 1000gramůŠkeble čerstvé
- 400gramůŠpagety, Makarony
- 2špetkyChilli koření mleté
- 3stroužkyČesnek
- 24mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
682 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
8 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Na rozpáleném oleji osmahneme chilli a česnek, přidáme nasekanou petrželku, víno a rajčata. Necháme povařit 10 minut do vyvaření vína.
- 2Škeble dobře očistíme a vhodíme k omáčce, pánev přikryjeme a necháme vařit 5 minut. Poté z pánve vyndáme škeble stranou, neotevřené vyhodíme. Omáčku na pánvi osolíme a opepříme a necháme vařit do zhoustnutí.
- 312 kusů škeblí necháme stranou, ze zbytku vyndáme maso a vmícháme ho do omáčky.
- 4Špagety uvaříme dle návodu, slijeme a těstoviny zamícháme do uvařené omáčky, poté vmícháme i 12 nachystaných škeblí.
- 5Podáváme s dílky citrónu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.