Spaghetti al pomodoro

40 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
687 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
23 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špagety uvaříme dle návodu na obalu v dobře osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
  • 2
    U rajčat nakrojíme křížek, spaříme je horkou vodou, vykrojíme okolí stopky, oloupeme, zbavíme jader a dužinu nakrájíme na kostičky.Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno, chilli papričky rozkrojíme,zbavíme jader, omyjeme a nakrájíme na nudličky.Vše promícháme, osolíme, opepříme a zalijeme olivovým olejem.
  • 3
    Lístky bazalky opláchneme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Přidáme k nakrájeným rajčatům a promícháme. Mozzarellu nakrájíme na větší kostky ( asi 2 cm ).
  • 4
    Okapané špagety dáme do hrnce, přidáme směs a spolu s mozzarellou asi 2-3 minuty ohříváme ( dokud se mozzarella nezačne tavit ).Dáme na talíře a můžeme podávat. (Rajčata použijeme zralá a masitá, lístky bazalky čerstvé.)

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 25. 11. 2015
Spaghetti al pomodoro
Mám ráda jednoduchá a rychlá jídla z čerstvých surovin. V jednoduchosti je krása. Moc chutnalo.