Spaghetti alla carbonara

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1620 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
64 g
Sacharidy
192 g
Vláknina
265 mg
Cukr
480 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve na malé kostičky nakrájíme slaninu Pancetta a nastrouháme parmezán Parmigiano Reggiano. Dále v misce smícháme smetanu, mletý pepř, žloutky, parmezán a chilli koření. Dáváme pozor, aby se žloutky nesrážely, omáčka musí zůstat krémová.
  • 2
    Špagety uvaříme v osolené vodě al dente, tj. asi 5 minut.
  • 3
    Na másle pomalu opečeme kostičky slaniny, až zesklovatí, přidáme uvařené špagety, důkladně promícháme a odstavíme z ohně.
  • 4
    Vše zalijeme smetanovým krémem, promícháme, rozdělíme na talíře a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.