Spaghetti alla carbonara
20 min.
Ingredience
- 500gramůPancetta
- 300gramůSýr Parmezán
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 300gramůVaječný žloutek slepičí
- 10gramůPepř černý mletý
- 10gramůChilli koření mleté
- 2,5kilogramyŠpagety
- 20gramůSůl
- 150gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1620 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
64 g
Sacharidy
192 g
Vláknina
265 mg
Cukr
480 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve na malé kostičky nakrájíme slaninu Pancetta a nastrouháme parmezán Parmigiano Reggiano. Dále v misce smícháme smetanu, mletý pepř, žloutky, parmezán a chilli koření. Dáváme pozor, aby se žloutky nesrážely, omáčka musí zůstat krémová.
- 2Špagety uvaříme v osolené vodě al dente, tj. asi 5 minut.
- 3Na másle pomalu opečeme kostičky slaniny, až zesklovatí, přidáme uvařené špagety, důkladně promícháme a odstavíme z ohně.
- 4Vše zalijeme smetanovým krémem, promícháme, rozdělíme na talíře a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.