Spaghetti alla Carbonara

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
39 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
442 mg
Cukr
814 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špagety uvaříme v osolené vodě doměkka.
  • 2
    Pancetu nakrájíme na kostičky a smažíme ji na olivovém oleji do hněda.
  • 3
    Šest vajec vyklepneme do mísy a přidáme bílky ze zbylých 3 vajec. Žloutky necháme se solí zvlášť.
  • 4
    K vejcům přidáme strouhaný sýr pecorino. Vmícháme i pancettu a trochu vody ze špaget. Tuto směs nalijeme ke špagetám a rychle promícháme. Po 30 sekundách odstavíme z plotny. Přidáme i čerstvě rozdrcený pepř.
  • 5
    Na těstoviny opatrně dáme všechny tři žloutky. Do těstoviny je vmícháme těsně před podáváním, takže se v ještě horkých špagetách uvaří.
  • 6
    Podáváme posypané parmazánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.