Spaghetti alla Carbonara
45 min.
Ingredience
- 500gramůŠpagety cargonara
- 150gramůPancetta
- 3lžíceKreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením
- 9kusůVejce slepičí
- 200gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1lžíceSůl
- 2lžícePepř černý celý
- 100gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
39 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
442 mg
Cukr
814 mg
Postup přípravy
- 1Špagety uvaříme v osolené vodě doměkka.
- 2Pancetu nakrájíme na kostičky a smažíme ji na olivovém oleji do hněda.
- 3Šest vajec vyklepneme do mísy a přidáme bílky ze zbylých 3 vajec. Žloutky necháme se solí zvlášť.
- 4K vejcům přidáme strouhaný sýr pecorino. Vmícháme i pancettu a trochu vody ze špaget. Tuto směs nalijeme ke špagetám a rychle promícháme. Po 30 sekundách odstavíme z plotny. Přidáme i čerstvě rozdrcený pepř.
- 5Na těstoviny opatrně dáme všechny tři žloutky. Do těstoviny je vmícháme těsně před podáváním, takže se v ještě horkých špagetách uvaří.
- 6Podáváme posypané parmazánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.