Spaghetti s chřestem
65 min.
Ingredience
- 500gramůŠpagety, Makarony
- 750gramůChřest bílý
- 4lžíceOlej olivový
- 500gramůRajčata
- 2stroužkyČesnek
- 80gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
10 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Od chřestu odlomíme spodní dřevnaté konce a zbytek oloupeme. Špičky odkrojíme a dáme stranou. Chřest nakrájíme na krátké špalíky.
- 2Ty vložíme na pánev do rozpáleného oleje a 5 minut restujeme na středním ohni. Přidáme česnek a rajčata - uzrálá,oloupaná a zbavená semen, osolíme,přiklopíme a 15 minut vaříme na mírném ohni.
- 3Přidáme hlavičky chřestu a vaříme dalších 10 minut /dokud chřest nezměkne/.Přendáme do vyhřáté mísy.
- 4Uvaříme špagety dle návodu na obalu, scedíme a přidáme k omáčce do mísy. Posypeme pecorinem - čerstvě nastrouhaným ,dobře promícháme a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.