Spaghetti s pancettou a čerstvou majoránkou
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 60gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1špetkaPepř černý mletý
- 180gramůPancetta
- 750gramůRajčata
- 1kusMajoránka čerstvá
- 1špetkaSůl
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 500gramůŠpagety, Makarony
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
24 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Pancettu nakrájíme na kostičky a restujeme na pánvi až zesklovatí.Vyndáme ji a odložíme stranou.
- 2Na stejné pánvi orestujeme cibuli najemno nakrájenou.Přidáme rajčata oloupaná,zbavená semínek a nahrubo nakrájená.Vaříme prudce asi 25 minut dokud nezmenší objem.Potom přidáme orestovanou pancettu a vaříme dalších 5 minut.Nakonec do směsi přidáme najemno nakrájenou čerstvou majoránku.Podle chuti osolíme a opepříme čerstvě mletým černým pepřem.
- 3Mezitím uvaříme špagety dle návodu na obalu.Scedíme a přendáme na servírovací talíř.Opatrně vmícháme omáčku.
- 4Nakonec pokrm posypeme čerstvě strouhaným pecorinem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.