Spaghetti se syrovými artyčoky
25 min.
Ingredience
- 8kusůArtyčoky
- 60gramůSýr Parmezán
- 500gramůŠpagety, Makarony
- 1kusCitrony
- 2lžičkySůl
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
937 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
11 g
Sacharidy
205 g
Vláknina
75 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Špagety uvaříme dle návodu na obalu.Scedíme a dáme do vyhřáté mísy.Atyčoky zbavíme vnějších tuhých listů.Odkrojíme asi dva centimetry od špičky.Rozkrojíme napůl a odstraníme zkadeřený vnitřek.Artyčoky nakrájíme na velmi tenké plátky,dáme do mísy se studenou vodou a citronovou šťávou asi na patnáct minut.Potom je vyndáme,necháme dobře okapat a osušíme.Takto připravené artyčoky přidáme do mísy se špagetami,ochutíme solí,pepřem a pokapeme olejem.Dobře promícháme,přidáme parmezán nastouhaný na vločky a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.