Spaghettini se smrži a krůtími játry

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
783 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
39 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nalijeme vlažnou vodu, do které smrže namočíme. Spaghettini uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na jemno.
  • 2
    Rajčata omyjeme, na každém nakrojíme křížek. Takto připravená rajčata spaříme horkou vodou, vykrojíme zelené okolí stopky, oloupeme, dužinu pokrájíme na kostičky. Smrže vyjmeme z vody, opláchneme, necháme okapat. Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme smrže, cibuli, rajčata a vše podusíme. Směs dochutíme solí a pepřem.
  • 3
    Krůtí játra omyjeme, papírovou utěrkou osušíme a nakrájíme na kostičky. Takto připravená je přidáme na pánev ke směsi, zhruba 8 minut podusíme. Opět dochutíme solí a pepřem.
  • 4
    Potom játra vyjmeme a udržujeme v teple. Ke směsi na pánvi přilijeme houbový bujon, necháme zhoustnout. Vznikne krémová omáčka. 4 plátky bresaoly (hovězí maso, sušené na vzduchu) pokrájíme na nudličky a přidáme do omáčky.
  • 5
    Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat. Nastrouháme Parmezán, těstoviny upravíme na talíře a podáváme přelité omáčkou, s játry, posypané Parmezánem a čerstvou majoránkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.