Spaghettini se smrži a krůtími játry
45 min.
Ingredience
- 20gramůSmrže sušené
- 1kusCibule
- 4kusyRajčata
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůBujón houbový
- 1,5litryVoda pitná
- 70gramůSýr Parmezán
- 350gramůTěstoviny Spaghettini
- 250gramůJátra krůtí
- 4plátkyBresaola - Sušená hovězí šunka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
783 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
39 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nalijeme vlažnou vodu, do které smrže namočíme. Spaghettini uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na jemno.
- 2Rajčata omyjeme, na každém nakrojíme křížek. Takto připravená rajčata spaříme horkou vodou, vykrojíme zelené okolí stopky, oloupeme, dužinu pokrájíme na kostičky. Smrže vyjmeme z vody, opláchneme, necháme okapat. Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme smrže, cibuli, rajčata a vše podusíme. Směs dochutíme solí a pepřem.
- 3Krůtí játra omyjeme, papírovou utěrkou osušíme a nakrájíme na kostičky. Takto připravená je přidáme na pánev ke směsi, zhruba 8 minut podusíme. Opět dochutíme solí a pepřem.
- 4Potom játra vyjmeme a udržujeme v teple. Ke směsi na pánvi přilijeme houbový bujon, necháme zhoustnout. Vznikne krémová omáčka. 4 plátky bresaoly (hovězí maso, sušené na vzduchu) pokrájíme na nudličky a přidáme do omáčky.
- 5Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat. Nastrouháme Parmezán, těstoviny upravíme na talíře a podáváme přelité omáčkou, s játry, posypané Parmezánem a čerstvou majoránkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.