Špalda s houbami
50 min.
Ingredience
- 25gramůPšenice Špalda
- 100gramůHouby čerstvé
- 30gramůCibule
- 5gramůOlej rostlinný
- 150gramůPórek
- 30gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín mletý
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
11 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Zrnka špaldy namočíme a druhý den uvaříme doměkka.
- 2Očištěné čerstvé houby nakrájíme na kousky, omytý pórek nakrájíme na kolečka.
- 3V kastrolu na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, nasekanou cibuli, přidáme houby a pórek. Osolíme, opepříme, okmínujeme a dusíme do změknutí hub.
- 4Do hotové houbové směsi vmícháme uvařenou špaldu.
- 5Pokrm při podávání posypeme nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.