Špaldové cannoncini plněné pražskou šunkou s hříbky
60 min.
Ingredience
- Na náplň
- 150gramůSýr Provola
- 10lžičekMajoránka
- 5gramůSůl
- 1kusVejce slepičí
- 180gramůŠunka dušená
- Na omáčku
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 10gramůMajoránka
- 5gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 100mililitrůMléko polotučné
- 1stroužekČesnek
- 100gramůHříbky čerstvé
- Na těsto
- 150gramůMouka špaldová
- 7kusůVaječný žloutek slepičí
- 5gramůSůl
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
760 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
38 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Zaděláme těsto a zabalené do fólie necháme odpočinout.
- 2Pražskou šunku se sýrem rozmixujeme, přidáme vejce, majoránku a sůl.
- 3Mléko povaříme na mírném ohni se smetanou, aby zhoustlo; ochutíme solí, pepřem a větvičkami majoránky a zahustíme škrobem. Těsto několikrát protáhneme strojkem, aby vznikly dlouhé slabé pláty, náplň dáme do kornoutu na zdobení a naneseme ji do jejich středu. Těsto srolujte kolem náplně, přebývající část navlhčíme štětečkem a pořádně přimáčkneme. Nakrájíme na kousky dlouhé 4 cm a uvaříme cannoncini v osolené vodě.
- 4Mezitím podusíme hříbky na pánvi s olejem a stroužkem česneku, přidáme slité cannoncini a dochutíme.
- 5Podáváme na talíři ozdobené majoránkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.