Špaldové placky s pikantním jehněčím masem

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1731 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
32 g
Sacharidy
290 g
Vláknina
863 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené jehněčí maso nakrájíme na nudličky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. V hlubší pánvi na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, rozmačkaná loupaná rajčata, sůl, pepř, vodu, vše promícháme a vaříme 17-20 minut. Když se šťáva zredukuje, přimícháme med, worcester a podle chuti maso ještě dosolíme a pod poklicí dusíme úplně doměkka.
  • 2
    Připravíme si těsto na placky: do mísy nasypeme špaldovou mouku, přidáme sůl, olej, pepř, majoránku a mírně teplou vodu. Vše dobře promícháme, těsto musí být dost husté, necháme ho chvíli odpočinout, pak ho rozdělíme na čtyři díly. Na pomoučeném vále z každého dílu těsta vytvarujeme tenší placku. Rozpálíme si nepřilnavou (nebo litinovou) pánev, na které placky nasucho upečeme dozlatova. Pečeme je přibližně po 1 minutě z každé strany.
  • 3
    Na upečené placky poklademe listy omytého salátu, na něj dáme horké porce masa, které posypeme nastrouhaným sýrem. Každou placku přehneme a hned teplou podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.