Špaldové placky s pikantním jehněčím masem
65 min.
Ingredience
- Pikantní maso
- 400gramůJehněčí maso
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 4lžíceRajčata loupaná (konzervovaná)
- 3špetkyPepř černý mletý
- 125mililitrůVoda pitná
- 1,5lžíceMed včelí
- 3lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 0,5lžičkaSůl
- Placky
- 1,5kusyMouka špaldová
- 2špetkySůl mořská
- 2špetkyPepř bílý
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaMajoránka
- 125mililitrůVoda pitná
- Příloha
- 80gramůSalát kadeřavý
- 110gramůSýr Eidam cihla 30%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1731 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
32 g
Sacharidy
290 g
Vláknina
863 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené jehněčí maso nakrájíme na nudličky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. V hlubší pánvi na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, rozmačkaná loupaná rajčata, sůl, pepř, vodu, vše promícháme a vaříme 17-20 minut. Když se šťáva zredukuje, přimícháme med, worcester a podle chuti maso ještě dosolíme a pod poklicí dusíme úplně doměkka.
- 2Připravíme si těsto na placky: do mísy nasypeme špaldovou mouku, přidáme sůl, olej, pepř, majoránku a mírně teplou vodu. Vše dobře promícháme, těsto musí být dost husté, necháme ho chvíli odpočinout, pak ho rozdělíme na čtyři díly. Na pomoučeném vále z každého dílu těsta vytvarujeme tenší placku. Rozpálíme si nepřilnavou (nebo litinovou) pánev, na které placky nasucho upečeme dozlatova. Pečeme je přibližně po 1 minutě z každé strany.
- 3Na upečené placky poklademe listy omytého salátu, na něj dáme horké porce masa, které posypeme nastrouhaným sýrem. Každou placku přehneme a hned teplou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.