Špaldové preclíky

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
29 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse zpracujeme sójovou i špaldovou mouku, cukr, sůl, 2 lžičky jedlé sody, slunečnicový olej, mléko, hrubě mletý mák v těsto a pod utěrkou ho necháme asi 15 minut odpočinout.
  • 2
    Potom těsto překlopíme na vál a rozdělíme ho na stejné části. Vyválíme z něj váleček asi 20 cm dlouhý a 1 cm silný a vytvarujeme preclík. Preclíky klademe na plech s pečícím papírem. Každý kousek potřeme rozšlehaným vejcem a polovinu preclíků posypeme lněným semínkem, druhou polovinu sezamovým semínkem.
  • 3
    Pečeme ve 180 stupních asi 15 - 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.