Špaldové preclíky
45 min.
Ingredience
- 1hrstSezam - semena
- 200gramůMouka špaldová
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 100mililitrůOlej slunečnicový
- 2lžíceMák mletý
- 2lžičkySoda jedlá
- 50gramůMouka sójová plnotučná
- 1hrstLněné semínko
- 1kusVejce slepičí
- 150mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
29 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V míse zpracujeme sójovou i špaldovou mouku, cukr, sůl, 2 lžičky jedlé sody, slunečnicový olej, mléko, hrubě mletý mák v těsto a pod utěrkou ho necháme asi 15 minut odpočinout.
- 2Potom těsto překlopíme na vál a rozdělíme ho na stejné části. Vyválíme z něj váleček asi 20 cm dlouhý a 1 cm silný a vytvarujeme preclík. Preclíky klademe na plech s pečícím papírem. Každý kousek potřeme rozšlehaným vejcem a polovinu preclíků posypeme lněným semínkem, druhou polovinu sezamovým semínkem.
- 3Pečeme ve 180 stupních asi 15 - 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.