Špaldové špagety s cuketou a tofu
45 min.
Ingredience
- 4litryVoda pitná
- 1lžíceSůl
- 2kusyCuketa
- 1kusCibule
- 250gramůTofu uzené
- 4lžíceOlej sezamový
- 1lžičkaSirup rýžový
- 1špetkaKoření pěti vůní
- 1špetkaPepř bílý
- 2lžíceOmáčka Tahini
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceLimetková šťáva
- 1lžičkaPotravinářský škrob
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 400gramůŠpaldové celozrnné těstoviny
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
16 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V hrnci s dostatečným množstvím osolené vody uvaříme špagety.
- 2V pánvi na 2 lžících sezamového oleje necháme zesklovatět oloupanou, nasekanou cibuli. Přidáme osušené, na kostky nakrájené uzené tofu a opečeme je po všech stranách. Osolíme, opepříme, ochutíme rýžovým sirupem a směsí pěti koření.
- 3Sezamovou pastu (tahini) vmícháme do vývaru a směsí zalijeme tofu. Přidáme sójovou omáčku, limetkovou šťávu a necháme zvolna povařit 3 minuty. Zahustíme škrobem rozmíchaným v troše studené vody. Nakonec přidáme nasekaný koriandr.
- 4Zbylý sezamový olej rozehřejeme v pánvi, vsypeme omyté, na tenké nudličky nakrájené cukety a prohříváme je 1-2 minuty.
- 5Uvařené špagety slijeme a po okapání upravíme na talíře. Na každou porci přidáme hrst cuketových nudliček a naběračku omáčky s uzeným tofu.
- 6Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.