Špaňelské roscos-smažené koblížky
40 min.
Ingredience
- 120gramůCukr krupice
- 125mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 3lžíceLikér anýzový
- 1kusVanilkový lusk
- 1kusCitrony
- 3kusyVejce slepičí
- 125mililitrůMléko polotučné
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1baleníDroždí sušené
- 0,5lžíceAnýz celý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Zahřejeme olej, vsypeme anýz a necháme ho ohřát, aby olej dostal chuť a vůni po anýzu. Necháme vychladnout a přecedíme.
- 2V nádobě vyšleháme cukr, vejce, nastrouhanou citrónovou kůru, šťávu z citrónu, anýzovku, dřeň z vanilkového lusku, mléko a anýzový olej. Přidáme polovinu mouky, sůl, droždí, vlijeme směs, promícháme a přisypeme zbytek mouky. Těsto musí být nelepivé, pružné-jako na koblihy. Necháme kynout.
- 3Z vykynulého těsta děláme kuličky, zploštíme je na placku a uděláme v nich palcem uprostřed otvor tak aby vznikl kroužek. Po obvodu kroužku uděláme tupou stranou nože dokola rýhu. Poklademe na pomoučněný vál a postupně smažíme ve vrstvě rozpáleného oleje po obou stranách dozlatova.
- 4Usmažené roscos vyjmeme, necháme okapat a obalujeme v moučkovém cukru smíchaném se skořicí a anýzem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.