Španělské rybí řezy z okouna
40 min.
Ingredience
- 800gramůOkoun říční
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžícePetržel kudrnka
- 3stroužkyČesnek
- 30gramůMandle
- 1lžíceCibulka jarní
- 425gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
9 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do zapékací mísy vložíme řezy ryby potřené olivovým olejem. Najemno nasekanou petrželku smícháme s prolisovaným česnekem, loupanými mandlemi, nadrobno nakrájenou šalotkou, mletou paprikou, strouhanou citronovou kůrou a zbytkem olivového oleje. Směs navrstvíme na maso.
- 2Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme cca 10 minut.
- 3Poté přidáme nahrubo nakrájená konzervovaná rajčata a dopékáme dalších 10 minut doměkka.
- 4Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.