Španělské tuňákové jednodubky
20 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 100mililitrůOlej slunečnicový
- 200gramůTuňák ve vlastní šťávě
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyCibulka jarní
- 4plátkyChléb pšeničný (bílý)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
33 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Jarní cibulky omyjeme studenou vodou a nsjemno nakrájíme.
- 2Vajíčko rozklepneme do vyšší misky a pomalu k němu přišleháme 50 ml oleje, až má směs světlou barvu a je hustá. Pak zvolna přidáváme zbylý olej a minutu šleháme.
- 3Tuňáka slijeme, necháme ho v sítu okapat a pak v misce vidličkou rozmačkáme. Postupně k němu přidáváme připravenou majonázu a mícháme, dochutíme pepřem a solí.
- 4V pánvi na malém množství másla osmahneme dozlatova plátky bílého chleba, rozkrájíme je na menší kousky, potřeme tuňákovou směsí, lehce posypeme nakrájenou cibulkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.