Španělský ptáček na "punk styl" Ládi Hrušky
40 min.
Ingredience
- 1kusPárky jemné
- 50gramůŠpek
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusCibule
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 4kusyOkurky nakládané
- 1kusBujón hovězí
- 750mililitrůVoda pitná
- 3gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
57 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
10 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Cibuli, špek, natvrdo uvařená vejce a okurky nakrájíme na drobné kostičky, párek nakrájíme na silnější kolečka.
- 2V hrnci na oleji osmahneme cibuli a špek asi 3 minuty dokud nezačne cibule zlátnout. Zaprášíme moukou a na mírném ohni asi 2 minuty stále mícháme, abychom vytvořili světle hnědou jíšku. Za stálého míchání přilijeme vodu, přidáme bujón, osolíme a opepříme. Na mírném ohni vaříme asi 15 minut.
- 3Poté přidáme nakrájený párek, vejce a okurky a pro dochucení přilijeme i trochu sladkokyselého nálevu z okurek. Vše společně provaříme asi 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 20. 4. 2016
Dobré.
Mám ho vyzkoušený a mohu doporučit.