Šparglová polévka s taveným sýrem
25 min.
Ingredience
- 220gramůChřest zelený
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1lžícePažitka
- 1litrBujón slepičí
- 170gramůSýr smetanový 65%
- 0,5lžičkaSůl
- 2špetkyPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
23 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
144 mg
Cukr
56 mg
Postup přípravy
- 1Omyjeme čerstvý zelený chřest (špargla), spodní tvrdé části asi z 1/3 odkrojíme a nakrájíme ho na menší kousky (asi 4–5 cm dlouhé). Omyjeme petrželku kudrnku s pažitkou a drobně ji pokrájíme.
- 2V hrnci si přivedeme k varu slepičí bujón. Chřest vložíme do polévky a pomalu vaříme asi 10 minut. Přimícháme na kostičky nakrájený tavený sýr, dochutíme solí, pepřem, krátce povaříme (1–2 minuty), přimícháme bylinky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.