Šparglová polévka s taveným sýrem

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
23 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
144 mg
Cukr
56 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme čerstvý zelený chřest (špargla), spodní tvrdé části asi z 1/3 odkrojíme a nakrájíme ho na menší kousky (asi 4–5 cm dlouhé). Omyjeme petrželku kudrnku s pažitkou a drobně ji pokrájíme.
  • 2
    V hrnci si přivedeme k varu slepičí bujón. Chřest vložíme do polévky a pomalu vaříme asi 10 minut. Přimícháme na kostičky nakrájený tavený sýr, dochutíme solí, pepřem, krátce povaříme (1–2 minuty), přimícháme bylinky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.