Speciální nudle
40 min.
Ingredience
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 400gramůNudle široké
- 1lžíceVepřové sádlo škvařené
- 2lžičkySůl
- 4litryVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůAnglická slanina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
653 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
17 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
13 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Očištěné hlávkové zelí nakrájíme, osolíme a necháme chvíli odstát. Potom ze zelí vymačkáme vodu.
- 2Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a necháme okapat.
- 3V pánvi rozehřejeme sádlo a přidáme zelí, které osmažíme jako cibulku dozlatova.
- 4Uvařené těstoviny spojíme s hotovým zelím, podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec osmahneme nakrájenou slaninu a vmícháme ji do pokrmu (můžeme nahradit vepřovými škvarky).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.