Špecle s hříbky

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
12 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si připravíme těsto na špecle: hladkou mouku, vejce, mléko a sůl vymícháme a vypracujeme hladké těsto.
  • 2
    Hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. V pánvi si rozpálíme olej s máslem. Přidáme hříbky, které osolíme, posypeme pepřema drceným kmínem. Vydusíme je z vlastní šťávy, poté je za stálého míchání usmažíme dozlatova.
  • 3
    V hrnci si přivedeme k varu 2 litry vody s 2 lžičkami soli. Do vroucí vody přes cedník (na halušky) těsto prolisujeme a špecle pomalu vaříme 2 minuty. Když vyplavou napovrch, vyjmeme je sítem, promyjeme a pod tekoucí vodou. Okapané dáme do mísy, promícháme s máslem, hříbky a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.