Špecle s hříbky
35 min.
Ingredience
- Na vaření
- 2litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- Smažené hříbky
- Těsto na špecle
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 2decilitryMléko polotučné
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
12 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme těsto na špecle: hladkou mouku, vejce, mléko a sůl vymícháme a vypracujeme hladké těsto.
- 2Hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. V pánvi si rozpálíme olej s máslem. Přidáme hříbky, které osolíme, posypeme pepřema drceným kmínem. Vydusíme je z vlastní šťávy, poté je za stálého míchání usmažíme dozlatova.
- 3V hrnci si přivedeme k varu 2 litry vody s 2 lžičkami soli. Do vroucí vody přes cedník (na halušky) těsto prolisujeme a špecle pomalu vaříme 2 minuty. Když vyplavou napovrch, vyjmeme je sítem, promyjeme a pod tekoucí vodou. Okapané dáme do mísy, promícháme s máslem, hříbky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.