Špekáčkový guláš

30 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 1špetkaSůl
    • 1špetkaPaprika mletá sladká
    • 1špetkaPepř černý mletý
    • 30dekagramůŠpekáčky
    • 5dekagramůSlanina vepřová
    • 2lžíceProtlak rajčatový
    • 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 0,5kusPolévkové kostky Vitana
Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2116 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
214 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu pokrájíme nadrobno, vyškvaříme, přidáme cibuli nadrobno, špekáčky na kolečka, papriku, sůl, pepř a promícháme. Podlijeme vodou, rozdrobíme masox a 10 minut vaříme.
  • 2
    Přidáme rajský protlak, smetanu nebo mléko smíchanou s moukou a za stálého míchání vaříme ještě asi 10 minut.
  • 3
    Podáváme s pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.