Špekové knedlíky s uzeným bůčkem
115 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 100gramůSlanina vepřová
- 1gramMuškátový květ
- 500mililitrůMléko polotučné
- 670gramůŽemle tuková
- 20gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 160gramůSádlo škvařené
- 335gramůVepřový bok uzený
- 80gramůVejce slepičí
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
574 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
30 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
867 mg
Cukr
910 mg
Postup přípravy
- 1Vepřový uzený bůček omyjeme, uvaříme v nesolené vodě doměkka, zcela vykostíme a spolu se slaninou nakrájenou na malé kostičky jej vložíme do pekáče nebo kastrolu.
- 2V troubě necháme částečně osmahnout, přidáme na kostičky nakrájenou žemli a za občasného promíchání necháme vše opražit do zlatavé barvy.
- 3Připravíme řidší hladké těstíčko z prosáté mouky, vajec, soli, koření a mléka. Do těstíčka zamícháme bůček se slaninou a žemlí a hmotu necháme přikrytou chvilku odpočinout.
- 4Potom z těsta tvarujeme kulaté knedlíky (2ks na porci), vkládáme je do vařící osolené vody a 10-12 minut vaříme.
- 5Uvařené knedlíky vyjmeme, propíchneme vidličkou a udržujeme je v páře teplé.
- 6Na sádle osmažíme do zlatavé barvy na drobno nakrájenou cibuli.
- 7Při podávání rozkrojíme knedlíky napůl a přelijeme sádlem s rozpuštěnou cibulí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.