Špenát dušený se slaninou
30 min.
Ingredience
- 100gramůSlanina vepřová
- 1kilogramŠpenát listový čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
172 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté špenátové listy vložíme do hrnce s vroucí, mírně osolenou vodou a povaříme asi 2 minuty. Vodu scedíme a špenát necháme okapat.
- 2Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Přidáme okapaný špenát, opepříme a dusíme, až se odpaří šťáva.
- 3Podáváme jako přílohu k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.