Špenát s pórkem a vejci
40 min.
Ingredience
- 500gramůPórek
- 1kusPaprika červená
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 4kusyVejce slepičí
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
20 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omytý pórek nakrájíme na kolečka. Očištěný a omytý špenát necháme okapat a nahrubo jej nasekáme. Očištěnou papriku nakrájíme na čtverečky. Vejce vaříme 8-10 minut natvrdo.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme papriku a pórek a opékáme asi 3 minuty. Potom přidáme špenát a necháme jej změknout. Zeleninu poprášíme moukou a za stálého míchání smažíme 2 minuty. Přilijeme vývar, smetanu, uvedeme do varu a podusíme asi 7 minut. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Pokrm upravíme na talíře a ozdobíme uvařenými rozpůlenými vejci.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.