Špenát se šunkou

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
22 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenátový protlak necháme rozmrazit. Mezitím v 300 ml mléka rozmícháme vejce s moukou, formu na koláč vymažeme máslem, šunku nakrájíme na menší kostičky.
  • 2
    Do rozmraženého špenátu vmícháme mléko s vejci a moukou, osolíme, opepříme, důkladně promícháme a vložíme do vymazané formy. Do většího hrnce nalijeme trochu vody a vložíme do něj formu. Voda by měla dosahovat přibližně do poloviny formy. Hrnec přiklopíme a jeho obsah vaříme ve vodní lázni asi půl hodiny.
  • 3
    Mezitím si v pánvi rozehřejeme lžíci másla, přisypeme kostičky šunky, osmahneme je, zaprášíme necelou lžící mouky, promícháme, zalijeme sklenicí mléka a dusíme, dokud se část mléka neodpaří. Omáčka by měla zhoustnout.
  • 4
    Hotový špenát naporcujeme na talíře a přelijeme šunkovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.