Špenát se šunkou
75 min.
Ingredience
- 200gramůŠunka dušená
- 500gramůŠpenátový protlak mražený
- 4kusyVejce slepičí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
22 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Špenátový protlak necháme rozmrazit. Mezitím v 300 ml mléka rozmícháme vejce s moukou, formu na koláč vymažeme máslem, šunku nakrájíme na menší kostičky.
- 2Do rozmraženého špenátu vmícháme mléko s vejci a moukou, osolíme, opepříme, důkladně promícháme a vložíme do vymazané formy. Do většího hrnce nalijeme trochu vody a vložíme do něj formu. Voda by měla dosahovat přibližně do poloviny formy. Hrnec přiklopíme a jeho obsah vaříme ve vodní lázni asi půl hodiny.
- 3Mezitím si v pánvi rozehřejeme lžíci másla, přisypeme kostičky šunky, osmahneme je, zaprášíme necelou lžící mouky, promícháme, zalijeme sklenicí mléka a dusíme, dokud se část mléka neodpaří. Omáčka by měla zhoustnout.
- 4Hotový špenát naporcujeme na talíře a přelijeme šunkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.