Špenát v bílé omáčce
22 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaMuškátový květ
- 1lžícePetržel - nať
- 4hrstiŠpenát listový čerstvý
- 1šálekMléko polotučné
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
73 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
293 mg
Cukr
42 mg
Postup přípravy
- 1Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji postupně mlékem a uvaříme hustší omáčku.
- 2Omytý špenát povaříme v osolené vodě 6-8 minut, scedíme a po okapání nahrubo nasekáme.
- 3Nasekaný špenát vložíme do omáčky a povaříme 5 minut. Nakonec přidáme špetku muškátu a nasekanou petrželku.
- 4Podáváme s noky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.