Špenátová hnízdečka
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceOlej stolní
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 400gramůŠpenát listový čerstvý
- 2lžíceSýr Eidam cihla 40%
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
164 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli nadrobno pokrájíme a spolu s rozetřeným česnekem ji osmahneme na oleji. Přidáme omyté a okapané listy špenátu, za stálého míchání je chvíli podusíme. Okořeníme solí a špetkou nastrouhaného muškátového oříšku.
- 2Připravený špenát rozdělíme do 4 keramických mističek. Uprostřed vyhloubíme důlek, vložíme do něj syrový žloutek a posypeme nastrouhaným sýrem. Hnízdečka zapečeme v předem vyhřáté troubě.
- 3Podáváme s tmavým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.