Špenátová omeleta s hříbky

25 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
46 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozehřejeme olej, vyškvaříme na něm kostičky slaniny, přidáme nakrájené hříbky a krátce je podusíme. Vložíme nasekaný špenát a 1–2 minuty jej v oleji obracíme. Nenecháme jej povadnout.
  • 2
    Našleháme vejce, podle chuti přisolíme, opepříme. Vejci zalijeme houby se špenátem a středně zprudka smažíme. Jak vejce tuhnou, omeletu nadzdvihneme lopatkou a pánev nakloníme, aby syrová vejce vytekla dospodu.
  • 3
    Posypeme omeletu strouhaným parmezánem a na 1–2 minuty umístíme 10 cm pod horký gril, až je povrch zlatavě hnědý a na dotek pevný. Omeletu rozkrojíme napůl a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.