Špenátová polévka s jogurtem
30 min.
Ingredience
- 40gramůCibule
- 400gramůŠpenát listový čerstvý
- 40gramůOlej stolní
- 40gramůRýže loupaná
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 1kusCitrony
- 1kusVejce slepičí
- 0,5kusJogurt bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
187 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Špenátové listy omyjeme a rozsekáme.
- 2Vložíme je na zpěněnou cibuli, přidáme přebranou, omytou a spařenou rýži, osolíme a promícháme. Zalijeme vodou a uvaříme doměkka.
- 3Před podáváním polévku zahustíme jogurtem rozkvedlaným s vejcem a zakápneme citronovou šťávou.
- 4Podáváme s opečeným chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.