Špenátová polévka s řepou
35 min.
Ingredience
- 900mililitrůVývar slepičí
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 90gramůŘepa žlutá
- 45gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 1gramPaprika mletá pálivá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
153 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
364 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce vložíme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlejší jíšku. Zalijeme vývarem (může být i z kostky), dobře rozmícháme, povaříme 15 minut. Přidáme listy čerstvého špenátu, očištěnou řepu, vaříme 10 minut, osolíme, opepříme a rozmixujeme.
- 2Polévku nalijeme do misek, posypeme mletou paprikou, špetkou pálivé papriky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.