Špenátová polévka se smetanou
50 min.
Ingredience
- 250gramůŠpenát mražený
- 20gramůPolévkové koření
- 2kusyVejce slepičí
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2gramySůl
- 3stroužkyČesnek
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pohanková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
33 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
114 mg
Cukr
261 mg
Postup přípravy
- 1Stroužky česneku oloupeme a utřeme, krajíc bezlepkového chleba nakrájíme na kostičky. Nakrájený chléb orestujeme spolu s utřeným česnekem. Ve vroucí vodě uvaříme špenát, necháme ho vychladnout a rozmixujeme.
- 2Z másla a pohankové mouky připravíme světlou jíšku, přidáme k ní rozmixovaný špenát, vaříme 20 minut.
- 3Potom polévku zředíme šlehačkou, ve které jsme rozšlehali 2 syrová vejce, přidáme polévkové koření a krátce povaříme. Polévku podáváme teplou s orestovanými kostičkami bezlepkového chleba.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.