Špenátová polévka se sýrem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
21 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
448 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté špenátové listy vložíme do malého množství osolené vody a povaříme. Měkký špenát přecedíme a po okapání nakrájíme na větší kousky.
  • 2
    Připravený špenát vložíme do vařícího vývaru, přidáme 30 g másla, rozšlehané vejce, pepř, muškát a nastrouhaný sýr. Za stálého míchání na mírném ohni přihřejeme, až polévka zhoustne. Nakonec přidáme podle chuti sůl.
  • 3
    Polévku podáváme s kostičkami žemle, osmaženými na zbylém másle.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.