Špenátová polévka se sýrem
50 min.
Ingredience
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 300gramůŠpenát listový čerstvý
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1kusŽemle tuková
- 100mililitrůVoda pitná
- 40gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
21 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
448 mg
Postup přípravy
- 1Omyté špenátové listy vložíme do malého množství osolené vody a povaříme. Měkký špenát přecedíme a po okapání nakrájíme na větší kousky.
- 2Připravený špenát vložíme do vařícího vývaru, přidáme 30 g másla, rozšlehané vejce, pepř, muškát a nastrouhaný sýr. Za stálého míchání na mírném ohni přihřejeme, až polévka zhoustne. Nakonec přidáme podle chuti sůl.
- 3Polévku podáváme s kostičkami žemle, osmaženými na zbylém másle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.