Špenátová polévka (zdravotní)

180 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
113 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
363 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kosti dobře omyjeme, rozsekáme a vložíme do hrnce. Zalijeme je studenou vodou, osolíme a uvedeme do varu. Vaříme je zvolna nejméně 2 hodiny.
  • 2
    Do vývaru přidáme očištěnou, opláchnutou a na tenčí plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, doměkka ji uvaříme a vývar scedíme.
  • 3
    Dávku prosáté mouky za občasného promíchání na sucho opražíme a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem z kostí a zeleniny.
  • 4
    Uvedeme do varu a za občasného promíchání vaříme zvolna nejméně půl hodiny.
  • 5
    Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a polévku procedíme hustým cedníkem.
  • 6
    Špenát očistíme, spaříme a jemně nasekáme nebo nameleme. Zamícháme jej do procezené polévky, krátce povaříme, přilijeme rozmíchaná vejce a necháme je srazit.
  • 7
    Nakonec polévku zjemníme máslem, dochutíme solí a krátce převaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.