Špenátová roláda k masu
60 min.
Ingredience
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOlej stolní
- 1kilogramBrambory
- 1špetkaSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 300gramůŠpenát listový čerstvý
- 4lžíceSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
197 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
433 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory uvaříme a rozmačkáme. Přidáme vejce, olej, mouku a špetku soli. Vše promícháme, až vznikne těsto.
- 2Z těsta vyválíme placku, kterou položíme na vymazaný plech a dáme péct.
- 3Špenát povaříme v osolené vodě 10 min. Scedíme a trochu vody dáme stranou. Pokrájíme jej a osmahneme na oleji.
- 4Ve scezené vodě rozmícháme mouku a zahustíme jí špenát, podusíme.
- 5Na upečené těsto rozetřeme špenátovou náplň, posypeme jí sýrem, srolujeme do rolády.
- 6Necháme vychladit a poté krájíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.