Špenátové fazzoletti s tuňákem

40 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
20 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zeleninu nakrájíme na kostičky. Špenát uvaříme, vodu z jeho varu dáme stranou a těsto zaděláme jak se špenátem, tak s troškou této vody. Zabalíme ho do fólie a necháme 20 minut odpočinout.
  • 2
    Na kolečka nakrájenou šalotku osmažíme na oleji, přidáme celer, mrkev, zeleninový vývare a vaříme 5 minut. Přidáme nakrájenou cuketu, kostičky rajčat bez semínek a vnitřní tekutiny, osolíme, opepříme a vaříme další 2 minuty.
  • 3
    Zeleninovou omáčku rozdělíme: 2/3 smícháme s rozdroleným tuňákem, poslouží jako náplň; zbylou třetinou dochutíme těstoviny. Do ní rozdrolíme uvařený žloutek.
  • 4
    Z těsta vyválíme slabý plát a nakrájíme ho na čtverce, uvaříme je v osolené vodě. Náplň z tuňáka a zeleniny zabalíme do těstovinových čtverců, jako kdybychom dělali palačinky. Podáváme s ohřátou zeleninovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.