Špenátové fazzoletti s tuňákem
40 min.
Ingredience
- Na náplň
- 180gramůTuňák v oleji
- 100gramůRajčata
- 250gramůCuketa
- 100gramůCeler řapíkatý
- 40gramůŠalotka
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 60gramůMrkev kořen
- Na těsto
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 30gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 1lžíceŠpenát listový čerstvý
- 160gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
20 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu nakrájíme na kostičky. Špenát uvaříme, vodu z jeho varu dáme stranou a těsto zaděláme jak se špenátem, tak s troškou této vody. Zabalíme ho do fólie a necháme 20 minut odpočinout.
- 2Na kolečka nakrájenou šalotku osmažíme na oleji, přidáme celer, mrkev, zeleninový vývare a vaříme 5 minut. Přidáme nakrájenou cuketu, kostičky rajčat bez semínek a vnitřní tekutiny, osolíme, opepříme a vaříme další 2 minuty.
- 3Zeleninovou omáčku rozdělíme: 2/3 smícháme s rozdroleným tuňákem, poslouží jako náplň; zbylou třetinou dochutíme těstoviny. Do ní rozdrolíme uvařený žloutek.
- 4Z těsta vyválíme slabý plát a nakrájíme ho na čtverce, uvaříme je v osolené vodě. Náplň z tuňáka a zeleniny zabalíme do těstovinových čtverců, jako kdybychom dělali palačinky. Podáváme s ohřátou zeleninovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.