Špenátové fettuccine s tuňákovými steaky
90 min.
Ingredience
- 125gramůBaby špenát
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžícePšeničná krupice
- 3kusyVejce slepičí
- 3lžíceOlej olivový
- 3kusyRajčata
- 2lžíceBazalka
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
- 4lžíceSýr Parmezán
- 2lžíceCitronová šťáva
- 5litrůVoda pitná
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 600gramůTuňák obecný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
21 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme špenát do těsta, přebereme, omyjeme, hned vložíme do hrnce s horkou vodou, na středním plameni necháme špenát zavadnout, slijeme přes síto a rychle zchladíme ledovou vodou. Z listů špenátů vymačkáme vodu a rozmixujeme je.
- 2Špenát smícháme s moukou a krupicí, jednou polévkovou lžicí olivového oleje, vejci a trochou soli s pepřem. Důkladně vypracujeme těsto. Pokud by bylo příliš vlhké, přidáme mouku. Těsto dáme odležet na chladnější místo přibližně na hodinu.
- 3Bazalku opláchneme, sušíme, odtrháme lístky od stonku a nakrájíme je na proužky. Připravíme vroucí vodu, slupku rajčat křížem nakrojíme, přelijeme vroucí vodou rajčata, zchladíme a oloupeme. Rajčata zbavíme semínek, nakrájíme na kostičky.
- 4Vezmeme těsto, velmi tence je vyválíme na válu posypaném moukou nebo použijeme strojek na těstoviny a nakrájíme na proužky. Těstoviny vaříme v hrnci s alespoň 4 litry osolené vody 2 - 3 minuty (na skus). Slijeme, necháme krátce okapat, smícháme s rajčaty a bazalkou.
- 5Omyté steaky tuňáka osušíme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme. Na pánvi rozpálíme zbylou část olivového oleje a opékáme steaky po obou stranách 2 - 3 minuty.
- 6Těstoviny rozdělíme na předehřáté talíře, přidáme tuňáka, posypeme parmazánem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.