Špenátové gnocchi s ricottou
65 min.
Ingredience
- 4krajíceVeka
- 125mililitrůMléko polotučné
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 250gramůRicotta
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůSýr Parmezán
- 20gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
256 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
14 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
679 mg
Postup přípravy
- 1Střídku z veky namočíme na 10 minut do mléka. Potom tekutinu vymačkáme. Špenát omyjeme, osušíme, nasekáme.
- 2Rozšleháme vejce, přidáme chléb, špenát, sýr ricotta, strouhaný parmezán (trochu si necháme na ozdobu), sůl a pepř, důkladně promícháme, přikryjeme a uložíme na hodinu do chladničky.
- 3Pomocí dvou lžiček vytvarujeme ploché knedlíčky. Postupně je vaříme ve slané vodě, dokud nevyplavou k povrchu. Upravíme je na talíře, pokapeme máslem a ozdobíme parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.