Špenátové halušky
50 min.
Ingredience
- 50gramůSýr Brynza
- 1kusVejce slepičí
- 1kusCibule
- 40gramůTuk
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 300gramůŠpenát listový čerstvý
- 70gramůPšeničná krupice
- 300gramůSýr Eidam cihla 30%
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
28 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rozmrazený špenát dusíme asi 3 minuty na cibulce, potom vmícháme brynzu, část sýru, vejce, žloutek a krupici. Osolíme a dochutíme kořením.
- 2Z těsta pomocí lžíce formujeme malé halušky, které vhazujeme do vroucí osolené vody. Poté, co vyplavou na povrch, je dáme do vymazané formy, zasypeme zbylým sýrem a dáme ještě na 20 minut zapéci.
- 3Podáváme se zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.