Špenátové listy s rýží
35 min.
Ingredience
- 8kusůŠpenát listový čerstvý
- 200mililitrůVývar zeleninový
- Nádivka
- 200gramůRýže loupaná
- 200gramůRýže černá
- 2kusyCibulka jarní
- 1kusAvokádo
- 1lžícePomerančová kůra
- 3lžíceHrozinky
- 2kusyRajčata
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Špenátové listy bez stonku spaříme horkou vodou a osušíme papírovou utěrkou. Na nádivku dáme do mísy vařenou rýži, vařenou divokou rýži, nakrájené jarní cibulky, oloupané a nakrájené avokádo bez pecky, na jemno nastrouhanou pomerančovou kůru, hrozinky, rajčata nakrájená na jemno a černý pepř podle chuti a promícháme. Tuto směs poklademe na špenátové listy a vytvoříme balíčky.
- 2Troubu rozehřejeme na 180 °C. Závitky pokládáme do nízké zapékací misky, přelijeme vývarem a přiklopené pečeme asi 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.