Špenátové nudle s mandlemi
20 min.
Ingredience
- 100gramůMandle
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 100gramůŠpenátový protlak mražený
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 4kusyVejce slepičí
- 50gramůDroždí
- 3litryVoda pitná
- 0,5lžíceSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
869 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
41 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupané mandle drobně nasekáme a nasucho je dozlatova opražíme.
- 2Do mísy dáme hladkou mouku, špenátový protlak (bez vody), bílý pepř, vejce, rozdrobené droždí a vše dobře promícháme. Směs dáme na pomoučený vál a pomocí rukou vypracujeme těsto. Rozdělíme ho na dva díly a z každého vyválíme tenkou placku. Placku nakrájíme na dlouhé nudle široké přibližně 1.5 cm.
- 3Do hrnce si dáme vařit 3 litry vody s 0.5 lžíci soli. Když se začne voda vařit, dáme do ní nudle a vaříme je nezakryté přibližně při mírné teplotě 3-5 minut. Dáme pozor, aby se nám nerozvařily. Uvařené nudle vyjmeme děrovanou naběračkou, dáme na talíře, posypeme mandlemi a každou porci polijeme rozpuštěným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.