Špenátové omelety s uzeným masem
55 min.
Ingredience
- 300gramůŠpenátový protlak mražený
- 20gramůMáslo čerstvé
- 6lžicSmetana 12% (konzumní)
- 200gramůUzené maso vařené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
41 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
3 g
Cukr
829 mg
Postup přípravy
- 1Zmrazený špenát nakrájíme na kousky, za stálého míchání necháme rozmrazit a část tekutiny odpařit.
- 2Vejce rozšleháme se 2 lžícemi smetany, solí a pepřem. Vmícháme špenát, těsto rozdělíme na dvě pánvičky vymazané máslem a vysypané moukou, upečeme ve vyhřáté troubě.
- 3Uzené maso umeleme, smícháme se zbylou smetanou a ohřejeme.
- 4Upečené omelety potřeme masovou náplní, přeložíme a rozkrojíme na poloviny. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.