Špenátové pirohy z listového těsta
60 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 100gramůMáslo čerstvé
- 250gramůSýr balkánský
- 8gramůSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kilogramŠpenát listový čerstvý
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůKopr čerstvý
- 0,5decilitrOlej rostlinný
- 500gramůListové těsto
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
34 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hrnci osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, postupně přidáme omytý a osušený špenát, pokrájený na kusy. Chvíli podusíme, přidáme kopr a dobře promícháme, odstavíme z plotny.
- 2Do téměř vychladlé směsi vmícháme vejce, strouhaný sýr, sůl a pepř. Vše dokonale promícháme.
- 3Listové těsto rozválíme na pláty a z nich vykrajujeme šálkem nebo skleničkou kolečka, na která poklademe připravenou náplň. Kolečka přeložíme a stiskneme okraje pevně k sobě, aby se náplň při pečení nevyvalila. Vytvořené pirohy klademe na plech a potřeme rozpuštěným máslem.
- 4Pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.