Špenátové pirohy z listového těsta

60 min.
Řecko
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
34 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, postupně přidáme omytý a osušený špenát, pokrájený na kusy. Chvíli podusíme, přidáme kopr a dobře promícháme, odstavíme z plotny.
  • 2
    Do téměř vychladlé směsi vmícháme vejce, strouhaný sýr, sůl a pepř. Vše dokonale promícháme.
  • 3
    Listové těsto rozválíme na pláty a z nich vykrajujeme šálkem nebo skleničkou kolečka, na která poklademe připravenou náplň. Kolečka přeložíme a stiskneme okraje pevně k sobě, aby se náplň při pečení nevyvalila. Vytvořené pirohy klademe na plech a potřeme rozpuštěným máslem.
  • 4
    Pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.