Špenátové zapečená vejce
30 min.
Ingredience
- 400gramůŠpenát listový čerstvý
- 2litryVoda pitná
- 1špetkaSůl
- Na dokončení
- 80gramůSýr Parmezán
- 80mililitrůOlej slunečnicový
- Na omáčku
- 80mililitrůOlej slunečnicový
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 4decilitryMléko polotučné
- 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 0,5špetkaPepř černý mletý
- Na vaření vajec
- 6kusůVejce slepičí
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
637 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
58 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
973 mg
Postup přípravy
- 1Špenát očistíme, několikrát propereme tekoucí studenou vodou a necháme okapat. Do vroucí osolené vody v hrnci vložíme nakrájený špenát, přivedeme k varu, scedíme, propláchneme studenou tekoucí vodou a necháme okapat.
- 2Do vařící osolené vody opatrně vyklepneme vejce, snížíme oheň, povaříme 2 - 3 minuty. Potom je vybereme děrovanou vařečkou a necháme okapat.
- 3Olej rozehřejeme v pánvi, vsypeme mouku, připravíme jíšku. Osolíme, opepříme, zalijeme mlékem, smetanou a za stálého míchání vaříme až do zahoustnutí omáčky. Necháme mírně vychladnout a všleháme žloutky.
- 4Zapékací mísu vymažeme olejem, naskládáme na dno mísy okapaný špenát, na něj vedle sebe klademe vařená vejce a vše zalijeme připravenou omáčkou. Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem, vložíme na 15 minut do horké trouby a pečeme do růžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.