Špenátovo-mandlová polévka
38 min.
Ingredience
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 750mililitrůVývar zeleninový
- 100gramůMandle mleté
- 115mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 55gramůSýr Parmezán
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
423 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme větší hrnec, do kterého vložíme špenát rozdělený na jednotlivé listy. Část špenátových listů odložíme stranou, poslouží jako ozdoba na hotovou polévku. Špenát v hrnci zalijeme zeleninovým vývarem. Jakmile začne vývar vřít, ztlumíme oheň a pět minut povaříme.
- 2Potom do hrnce vsypeme umleté mandle, osolíme a opepříme podle chuti a vaříme ještě další dvě minuty. Hrnec odstavíme a polévku necháme chladnout.
- 3Vlažnou polévku vlijeme do kuchyňského mixéru. Mixujeme tak dlouho, dokud není polévka úplně hladká. Nemáme-li k dispozici mixér, můžeme stejného efektu docílit i ručním šlehačem. Přilijeme nízkotučnou smetanu a znovu mixujeme. Dokonale hladký špenátový krém vlijeme zpátky do hrnce. Polévku už nevaříme, jenom na velmi mírném ohni ohřejeme.
- 4Jednotlivé porce polévky na talíři posypeme nastrouhaným parmezánem a mírně opepříme čerstvě namletým pepřem. Vložíme do každého talíře několik listů špenátu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.