Špenátovo-mandlová polévka

38 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
423 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme větší hrnec, do kterého vložíme špenát rozdělený na jednotlivé listy. Část špenátových listů odložíme stranou, poslouží jako ozdoba na hotovou polévku. Špenát v hrnci zalijeme zeleninovým vývarem. Jakmile začne vývar vřít, ztlumíme oheň a pět minut povaříme.
  • 2
    Potom do hrnce vsypeme umleté mandle, osolíme a opepříme podle chuti a vaříme ještě další dvě minuty. Hrnec odstavíme a polévku necháme chladnout.
  • 3
    Vlažnou polévku vlijeme do kuchyňského mixéru. Mixujeme tak dlouho, dokud není polévka úplně hladká. Nemáme-li k dispozici mixér, můžeme stejného efektu docílit i ručním šlehačem. Přilijeme nízkotučnou smetanu a znovu mixujeme. Dokonale hladký špenátový krém vlijeme zpátky do hrnce. Polévku už nevaříme, jenom na velmi mírném ohni ohřejeme.
  • 4
    Jednotlivé porce polévky na talíři posypeme nastrouhaným parmezánem a mírně opepříme čerstvě namletým pepřem. Vložíme do každého talíře několik listů špenátu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.