Špenátovo-sýrový koláč

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
30 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozmrazený špenát vložíme do síta, vymačkáme z něj vodu. Balkánský sýr rozdrobíme, vejce rozšleháme, mrkev omyjeme, oškrábeme a nastrouháme. Cukety omyjeme a strouháme. Papriku omyjeme, podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na malé kousky.
  • 2
    V míse smícháme balkánský a smetanový sýr, rozšlehaná vejce, nastrouhanou cuketu a mrkev, nakrájenou papriku a špenát. Podle chuti osolíme, opepříme.
  • 3
    Směs dáme do formy, posypeme nastrouhaným Čedarem a pečeme v troubě, předehřáté na 200 stupňů. Koláč bude hotový přibližně po 25 minutách, kdy by měl mít zlatavou barvu a propečenou kůrku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 25. 4. 2017
Špenátovo-sýrový koláč
Výborný tip na koláč 🙂