Špenátovo-sýrový koláč
40 min.
Ingredience
- 375gramůŠpenátový protlak mražený
- 250gramůSýr smetanový tavený 45%
- 125gramůSýr balkánský
- 60gramůSýr Čedar
- 4kusyVejce slepičí
- 2kusyCuketa
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPaprika červená
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
30 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rozmrazený špenát vložíme do síta, vymačkáme z něj vodu. Balkánský sýr rozdrobíme, vejce rozšleháme, mrkev omyjeme, oškrábeme a nastrouháme. Cukety omyjeme a strouháme. Papriku omyjeme, podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na malé kousky.
- 2V míse smícháme balkánský a smetanový sýr, rozšlehaná vejce, nastrouhanou cuketu a mrkev, nakrájenou papriku a špenát. Podle chuti osolíme, opepříme.
- 3Směs dáme do formy, posypeme nastrouhaným Čedarem a pečeme v troubě, předehřáté na 200 stupňů. Koláč bude hotový přibližně po 25 minutách, kdy by měl mít zlatavou barvu a propečenou kůrku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 25. 4. 2017
Špenátovo-sýrový koláč
Výborný tip na koláč 🙂