Špenátový berek
75 min.
Ingredience
- 160gramůCibule
- 120gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůTuk rostlinný
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
17 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nakrájenou cibuli osmahneme na tuku, přidáme omyté špenátové listy, osolíme, opepříme a necháme podusit doměkka.
- 2Z mouky, másla a 3 lžic vody vypracujeme těsto, které necháme půl hodiny v chladu odležet.
- 3Těsto rozdělíme na dva díly, které vyválíme na tenké pláty. Jeden plát dáme na máslem nebo tukem vymazaný plech, okraje mírně zvedneme. Potřeme špenátovou náplní a zakryjeme druhým plátem. Okraje dobře stiskneme.
- 4Vršek bereku potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct na 30 minut do trouby vyhřáté na 150 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.