Špenátový hamburger s mexickou hot salsou

75 min.

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 1lžíceSemínka slunečnicová loupaná
    • 4lžíceOlej rostlinný
    • 150gramůŠpenát listový mražený
    • 1špetkaSůl
    • 1špetkaPepř černý mletý
    • 1kusVejce slepičí
    • 1kusRajčata
    • 1kusOkurka salátová
    • 1kusPaprika červená
    • 1kusPaprika žlutá
    • 60gramůKukuřičná krupice T 600
    • 1kusSalát hlávkový
    • 4kusyŽemle tuková
    • 2lžíceMouka pšeničná hladká
    • 2lžíceOmáčka Hot Salsa
    • 1,25litryVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
10 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si připravíme zeleninovou oblohu do housky. Všechnu zeleninu omyjeme a necháme okapat. Salátové listy překrájíme na široké plátky, okurku a rajče nakrájíme na tenká kolečka, papriky na tenké nudličky. Hamburgrové housky nebo žemle rozkrojíme.
  • 2
    Nyní si připravíme burgery.
  • 3
    Cibuli oloupeme a rozkrájíme nadrobno. Semínka ze slunečnice opražíme na pánvi nasucho. Na pánev dáme 2 lžíce oleje, rozehřejeme a lehce osmažíme cibuli. Vložíme mražený špenát a podusíme. Směs ochutíme solí a pepřem. Přilijeme 1/4 l vody, přidáme kukuřičnou krupici a vše přivedeme k varu. Dále vaříme jen na mírném ohni 10 minut. Sejmeme z ohně, přidáme 2 lžíce mouky, vejce a opražená slunečnicová semínka. Vše důkladně promícháme.
  • 4
    Vzniklé těsto si rozdělíme na 4 díly a lžící vkládáme do rozpáleného oleje, utvoříme placičky, uhladíme a smažíme po obou stranách.
  • 5
    Rozkrojené housky pomažeme po řezných stranách salsou, na jednu polovinu housky položíme pokrájené listy salátu, plátky okurek a rajčat a nudličky paprik. Nakonec vložíme hotový burger a přikryjeme drouhou polovinou housky se salsou. Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.