Špenátový hamburger s mexickou hot salsou
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceSemínka slunečnicová loupaná
- 4lžíceOlej rostlinný
- 150gramůŠpenát listový mražený
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 1kusRajčata
- 1kusOkurka salátová
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 60gramůKukuřičná krupice T 600
- 1kusSalát hlávkový
- 4kusyŽemle tuková
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 2lžíceOmáčka Hot Salsa
- 1,25litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
10 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme zeleninovou oblohu do housky. Všechnu zeleninu omyjeme a necháme okapat. Salátové listy překrájíme na široké plátky, okurku a rajče nakrájíme na tenká kolečka, papriky na tenké nudličky. Hamburgrové housky nebo žemle rozkrojíme.
- 2Nyní si připravíme burgery.
- 3Cibuli oloupeme a rozkrájíme nadrobno. Semínka ze slunečnice opražíme na pánvi nasucho. Na pánev dáme 2 lžíce oleje, rozehřejeme a lehce osmažíme cibuli. Vložíme mražený špenát a podusíme. Směs ochutíme solí a pepřem. Přilijeme 1/4 l vody, přidáme kukuřičnou krupici a vše přivedeme k varu. Dále vaříme jen na mírném ohni 10 minut. Sejmeme z ohně, přidáme 2 lžíce mouky, vejce a opražená slunečnicová semínka. Vše důkladně promícháme.
- 4Vzniklé těsto si rozdělíme na 4 díly a lžící vkládáme do rozpáleného oleje, utvoříme placičky, uhladíme a smažíme po obou stranách.
- 5Rozkrojené housky pomažeme po řezných stranách salsou, na jednu polovinu housky položíme pokrájené listy salátu, plátky okurek a rajčat a nudličky paprik. Nakonec vložíme hotový burger a přikryjeme drouhou polovinou housky se salsou. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.