Špenátový koláč z listového těsta

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
551 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
41 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenát rozmrazíme, propláchneme a necháme odkapat. Na pánvi rozpálíme 50 g másla, osmahneme na malé kostky nakrájenou cibuli, přidáme špenát, rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a chvilku podusíme.
  • 2
    Listové těsto rozválíme na moukou posypaném válu, vykrojíme z něho dva pláty podle velikosti formy, ve které budeme koláč péct. Formu vymažeme máslem a položíme první plát těsta, který také potřeme máslem. Na něj natřeme špenátovou směs, posypeme nastrouhaným sýrem a přiklopíme druhým plátem, potřeme máslem a těsto pokapeme vodou, vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme přibližně 30 minut.
  • 3
    Upečený koláč vyndáme z trouby, necháme trochu vychladnout a nakrájíme na úhledné čtverce nebo obdélníky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 17. 2. 2016
Špenátový koláč z listového těsta
Dnes jsem vybrala k realizaci tento koláč. Mraženou zeleninu neproplachuji, takže jsem špenát pouze vymačkala od přebytečné vody, přidala jsem vlastní mražený mangold a místo eidamu goudu (eidam nemáme rádi), jinak vše dle receptu. Koláč je chutný, rychlý a jednoduchý, dávám palec nahoru 🙂