Špenátový koláč z listového těsta
50 min.
Ingredience
- 450gramůListové těsto
- 300gramůŠpenát mražený
- 1kusCibule
- 80gramůMáslo jihočeské
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůSýr Eidam cihla 45%
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
551 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
41 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Špenát rozmrazíme, propláchneme a necháme odkapat. Na pánvi rozpálíme 50 g másla, osmahneme na malé kostky nakrájenou cibuli, přidáme špenát, rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a chvilku podusíme.
- 2Listové těsto rozválíme na moukou posypaném válu, vykrojíme z něho dva pláty podle velikosti formy, ve které budeme koláč péct. Formu vymažeme máslem a položíme první plát těsta, který také potřeme máslem. Na něj natřeme špenátovou směs, posypeme nastrouhaným sýrem a přiklopíme druhým plátem, potřeme máslem a těsto pokapeme vodou, vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme přibližně 30 minut.
- 3Upečený koláč vyndáme z trouby, necháme trochu vychladnout a nakrájíme na úhledné čtverce nebo obdélníky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 17. 2. 2016
Špenátový koláč z listového těsta
Dnes jsem vybrala k realizaci tento koláč. Mraženou zeleninu neproplachuji, takže jsem špenát pouze vymačkala od přebytečné vody, přidala jsem vlastní mražený mangold a místo eidamu goudu (eidam nemáme rádi), jinak vše dle receptu. Koláč je chutný, rychlý a jednoduchý, dávám palec nahoru 🙂