Špenátový nákyp
43 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůSýr Čedar
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 450gramůŠpenát listový čerstvý
- 1lžíceSýr Parmezán
- 250mililitrůMléko polotučné
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůMargarín
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
20 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme špenát a vložíme do velkého hrnce, vaříme pod pokličkou 5 minut.
- 2Dokud nezačne ztrácet na objemu.
- 3Slijeme, vymačkáme přebytečnou vodu a nasekáme nahrubo a dáme stranou.
- 4Na 200 stupňů předehřejeme troubu.
- 5Formu na nákyp vymažeme tukem, posypeme parmazánem a dáme stranou.
- 6V hrnci zahřejeme margarín, mouku a mléko a za stálého míchání přivedeme k varu.
- 73 minuty vaříme.
- 8Omáčku nalijeme do mísy, přidáme špenát a promícháme.
- 9Zašleháme žloutky a 75g čedaru, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek.
- 10Ušleháme bílky a vmícháme do špenátové směsi.
- 11Směs vložíme do připravené formy a posypeme zbylým čedarem.
- 1230 minut pečeme, dokud nákyp nevyskočí a neztuhne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.