Špenátový nákyp

43 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
20 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme špenát a vložíme do velkého hrnce, vaříme pod pokličkou 5 minut.
  • 2
    Dokud nezačne ztrácet na objemu.
  • 3
    Slijeme, vymačkáme přebytečnou vodu a nasekáme nahrubo a dáme stranou.
  • 4
    Na 200 stupňů předehřejeme troubu.
  • 5
    Formu na nákyp vymažeme tukem, posypeme parmazánem a dáme stranou.
  • 6
    V hrnci zahřejeme margarín, mouku a mléko a za stálého míchání přivedeme k varu.
  • 7
    3 minuty vaříme.
  • 8
    Omáčku nalijeme do mísy, přidáme špenát a promícháme.
  • 9
    Zašleháme žloutky a 75g čedaru, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek.
  • 10
    Ušleháme bílky a vmícháme do špenátové směsi.
  • 11
    Směs vložíme do připravené formy a posypeme zbylým čedarem.
  • 12
    30 minut pečeme, dokud nákyp nevyskočí a neztuhne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.