Špenátový pudink
70 min.
Ingredience
- 1kilogramŠpenát listový čerstvý
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaMuškátový květ
- 2lžíceStrouhanka
- 0,33litrMléko plnotučné
- 2kusyŽemle tuková
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
21 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté listy špenátu povaříme a umeleme.
- 2Žloutky našleháme do pěny, přidáme v mléce navlhčenou a vymačkanou žemli, sůl, umletý špenát a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 3Těsto vložíme do vymaštěné a vysypané pudinkové formy a vaříme ve vodní lázni 45 minut.
- 4Pudink vyklopíme a podáváme zdobený smaženou strouhankou, politý máslem nebo citronovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.