Špenátový pudink

70 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
21 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté listy špenátu povaříme a umeleme.
  • 2
    Žloutky našleháme do pěny, přidáme v mléce navlhčenou a vymačkanou žemli, sůl, umletý špenát a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  • 3
    Těsto vložíme do vymaštěné a vysypané pudinkové formy a vaříme ve vodní lázni 45 minut.
  • 4
    Pudink vyklopíme a podáváme zdobený smaženou strouhankou, politý máslem nebo citronovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.